Fırının çakmağı ateşleme yapmıyor

Fırının çakmağı ateşleme yapmıyor

Ocaklı fırınınız kullanım sırasında bazı beklenmedik davranışlar sergileyebilir ve ortaya çıkan sorunlar ürününüzden tam olarak faydalanmanızı engelleyebilir.

Herhangi bir düğmeye bastığınızda fırın çakmağı ateşleme yapmıyorsa öncelikle fırınınıza elektrik gelip gelmediğini ve fişinin prize takılı olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca evinizin sigortasının atmamış olduğundan emin olun. Bu durumları kontrol ettikten sonra çalışmamaya devam ediyorsa çakmağa bir iki saniye süreyle basılı tutup bırakmayı deneyin. Çünkü basılı tutma süresi çok kısaysa kıvılcım oluşmayabilir. Bu adımları denedikten sonra sorun devam ederse 0850 210 0 888 numaralı çağrı merkezi hattını arayarak müşteri hizmetleri ile iletişime geçin.

Elektrik gelmiyorsa

Fırının fişinin prize takılı olup olmadığını kontrol edin. Eğer takılıysa elektrik sorunu, bağlı olduğu prizden kaynaklanıyor olabilir. Bunu görebilmek için prize küçük ev aleti gibi farklı bir elektrikli cihaz takarak deneyin. Çalışmıyorsa uzman elektrikçi çağırıp kontrol ettirin.

Kıvılcım çıkıyor ama ateşleme gerçekleşmiyorsa

UYARI!! Bu işlem yapılırken ocak gözleri sıcak olmamalıdır. Bu nedenle fırını kapalı konuma getirin ve fişine ulaşabiliyorsanız fişten çıkartın. Ulaşamıyorsanız sigortadan kapatın. Öncelikle gaz bağlantısının yapılıp yapılmadığını ve gaz vanasının açık olup olmadığını kontrol edin. Ocak gözleri yerinden çıkıyorsa yerlerine düzgün şekilde oturduğundan emin olun ve ıslaksa mutlaka kuruduktan sonra yerine takın. Ocaklara alüminyum folyo sarıldıysa folyoyu sökün.

Fırın ocak gözleri

User-added image

Sadece bir adet gözde çakmak ateşleme (kıvılcım çıkma) yapmıyorsa

Servis kaydı açın.

User-added image

Yardım mı gerekli?

Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.

Teknik Destek ve Servis Randevusu

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.