Fırında pişen yiyeceklerin alt/üst kısımları tam pişmiyor

Fırında pişen yiyeceklerin alt/üst kısımları tam pişmiyor

Fırınınız kullanım sırasında bazı beklenmedik davranışlar sergileyebilir ve ortaya çıkan sorunlar ürününüzden tam olarak faydalanmanızı engelleyebilir.

Öncelikle ön ısıtma yapın. Fırınınızın sıcaklık ayarı doğru seçilmemiş olabilir. Kullanım kılavuzunda önerilen pişirme süresine ve sıcaklık ayarına uymaya dikkat edin. Ayrıca pişirmeyi doğru rafta yapmaya ve fırın tepsisini kullanmaya özen gösterin. Yaptığınız tüm kontrollere rağmen sorun düzelmiyorsa 0850 210 0 888 numaralı çağrı merkezi hattını arayarak müşteri hizmetleri ile iletişime geçin.

Pişirme sorunu devam ediyorsa

Pişirme esnasında fırın kapağını sık açılıp kapanmamasına dikkat edin. Eğer kapak kapalı iken kapak kenarlarından buhar çıkışı gözlemleniyorsa, fırın soğuduktan sonra ön kapak lastiğinde katlanma veya yerinden çıkma olup olmadığı kontrol edin.

Fırın ön görünümü

User-added image

Pişirmenin püf noktaları

Pişireceğiniz yiyeceğin iç kısımdaki sıvı miktarı (su, süt, yoğurt) fazla olabilir. Tarifi tekrar gözden geçirin ve bir sonraki pişirmede sıvı miktarını az tutun. Yiyecek miktarı yani kalınlık artacaksa sıcaklığı bir miktar düşürün ve süreyi uzatın. Bu durumda yiyeceğin iç kısmına pişecek zaman tanımış olursunuz.

Börek, kek gibi yiyeceklerin üstü kızarıyor ancak iç kısmı çiğ kalıyorsa

Yiyeceğin üstüne fazla miktarda yumurta sarısı sürüldüyse ilk kızarma hızlı olur. Yiyeceğin erken piştiği düşünülerek fırından zamanından önce alınırsa alt kısma yeterince pişme zamanı verilmemiş olur. Bu nedenle bir sonraki pişirmede yumurta sarısı-süt karışımı kullanmaya özen gösterin. Pişirme süresinin tamamı kullanılmalıdır.

Yardım mı gerekli?

Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.

Teknik Destek ve Servis Randevusu

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.