Fırın çalışmıyor, ısıtmıyor

Fırın çalışmıyor, ısıtmıyor

Fırınınız kullanım sırasında bazı beklenmedik davranışlar sergileyebilir ve ortaya çıkan sorunlar ürününüzden tam olarak faydalanmanızı engelleyebilir.

Yardım mı gerekli?

Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.

Teknik Destek ve Servis Randevusu

Elektrik gelmiyor olabilir, ulaşabiliyorsanız prizi kontrol edin. Fırının saat ayarını yapmamış olabilirsiniz, ayarını yapın. Lütfen öncelikle bunları kontrol edin. Hala çalışmıyorsa sıcaklık ve fonksiyon ayarlaması yapıp yeniden deneyin.


Fırının ışıkları yanmıyor

Fişin prize takılı olup olmadığını kontrol edin. Eğer takılıysa bağlı olduğu prizden kaynaklanıyor olabilir. Bunu görebilmek için başka bir elektrikli cihaz veya küçük ev aleti ile deneyin. Çalışmıyorsa alanında uzman bir elektrik/tesisat uzmanından yardım alabilirsiniz.


Saat ekranında sorun varsa

Fırını ilk kullanımdan önce veya elektrik kesintisi sonrasında saat ayarı yapmanız gerekir.


Fırının saat ayarı

Fırın saatini nasıl ayarlayacağınızı belirlemek için görüntülerden hangisinin sizin fırınınıza benzediğini bulup onun talimatlarını uygulayabilirsiniz.

Artı (+) ve eksi (-) tuşları saatin sağındaysa

Fırın görünümünüz aşağıdaki gibiyse  "+/-" tuşları ile günün saatini ayarlayın. Tuşların bulunduğu bölümde sol alt köşedeki saat sembolüne dokunarak onaylayın ya da onaylaması için 4 saniye hiçbir tuşa basmadan bekleyin.

Daha sonra pişireceğiniz yiyeceğe uygun sıcaklık ve program seçip çalıştırmayı deneyin.

Fırın saat ayar ekranı

User-added image

Fırının üzerinde çevirmeli düğme olmayıp saatin altında tuşlar bulunuyorsa

Fırın görünümüzün aşağıdaki gibiyse saat ekranında görüntü olup olmadığını kontrol edin. Fırını çalışır konuma getirin. Ekranda ‘’00.00’’ belirir ve saat sembolü yanıp söner. Panoda aşağı/yukarı ok işareti olan tuşlara basarak saati ayarlayın. Panoda sağdan ikinci saat sembolü olan tuşa dokunarak ayarı onaylayın.

Fırın saat ve program ayar ekranı

User-added image

Artı (+) ve eksi (-) tuşları saatin alt kısmındaysa

Fırın görünümünüz aşağıdaki gibiyse saat ekranında görüntü olup olmadığını kontrol edin. Fırını çalışır konuma getirin. Bir elinizle ''Timer" yazan çan resmi ve kaynayan tencere tuşlarına aynı anda basarken diğer elinizle "+" ve "-" tuşlarına basarak günün saatini ayarlayın.

Fırın saat ayar ekranı

User-added image


Ekranda ''On'' veya ''Tuş Kilidi Aktif'' yazısı görünüyorsa

"On" yazısı görülen ekranlar

Saatin sağında artı (+) ve eksi (-) tuşları varsa ekranda kilit sembolü görününceye kadar sol üst köşedeki düğmeye dokunun. Ekranda ‘’On’’ yazısı görünür. Eksi tuşuna dokunarak tuş kilidini devre dışı bırakın. Ekranda "Off" yazısını göreceksiniz. Tekrar program seçerek çalıştırmayı deneyiniz.

Tuşlar alt kısımdaysa aşağı ok tuşuna iki kez dokunarak tuş kilidini devreden çıkarabilirsiniz. Tekrar program seçerek çalıştırmayı deneyiniz.

"Tuş Kilidi Aktif" yazısını görülen ekranlar

Aşağı/yukarı tuşlarından herhangi birine bir kez dokunduğunuzda ekranda ‘’Tuş Kilidi Pasif’’ yazısını göreceksiniz. Onay tuşuna basarak çocuk kilidinden çıkartabilirsiniz. Tekrar program seçerek çalıştırmayı deneyiniz.


Program ayarı sorunu

Sıcaklık (C) ve program düğmesini (P) kontrol edin. Düğmelerden herhangi birisi kapalı konumunda kaldıysa fırın çalışmaz. Pişireceğiniz yiyeceğe uygun sıcaklık ve program seçip çalıştırmayı deneyin.

Program ayar düğmeleri

User-added image
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.